OM OS

Himmelleg er en lille socialøkonomisk virksomhed som laver smukt og fair legetøj af høj kvalitet. Produktionen foregår på et genoptræningscenter for rygmarvsskadede i nærheden af Kathmandu i Nepal. Patienterne lærer som en del af deres sociale rehabilitering at hækle, strikke og sy og når de har øvet sig lidt, begynder de at lave himmellegs produkter. Efter de bliver udskrevet kan de enten bruge deres nye færdigheder til noget andet, eller de kan fortsætte med at producere for Himmelleg og på den måde tjene en fair og ordentlig løn som giver dem mulighed for at trives i en ellers udfordrende tilværelse som handicappede i et u-land.

Alle produkter er lavet i hånden eller syet på gammeldags symaskiner, så der kan godt være små variationer, men kvaliteten af varerne er i orden. De små forskelle er blot med til at give dyrene og resten af legetøjet sit helt eget charmerende særpræg.

Fem af Himmellegs medarbejdere sidder og strikker og hækler bæredygtigt legetøj i deres kørestole

Når du køber en vare fra Himmelleg, kan du godt have god samvittighed. Du er med til at skabe muligheder for en ellers meget udsat gruppe af mennesker i Nepal, og i produktionen og valg af materialer, tager vi så meget højde for miljøet, som vi overhovedet kan.

Desuden er legetøjet testet efter europæiske standarder, og er både sikkert for børn at lege med og fri for farlig kemi. Derfor kan du trygt give et barn du holder af en gave fra Himmelleg.

Vi har to mål. Vi vil skabe smukt, fantasifuldt og fair legetøj, som små børn kan lege med i timevis. Og så vil vi give en udsat gruppe mennesker mulighed for at skabe sig en ordentlig og værdig tilværelse og en mulighed for at forsørge sig selv og deres familier. Sortimentet er endnu beskedent og vejen er stadig lang, men vi håber du vil følge med.

FAIR FORHOLD
Himmellegs legetøj er produceret på etisk vis under fair forhold og til en fair løn.

HÅNDLAVET
Legetøjet er strikket og hæklet i hånden af dygtige og omhyggelige mennesker

DANSK DESIGN
Produkterne er designet i Danmark med skandinaviske børns dagligdag og legetraditioner for øje

OMTANKE
Vi vægter bæredygtighed meget højt når vi vælger materialer og fremgangsmåder

OMSORG
Et af vores største mål er at hjælpe en meget udsat gruppe af fysisk handikappede til opnå et stabilt og værdigt liv