Hvorfor vælge bæredygtigt legetøj?

Når vi køber legetøj og gaver til de børn vi holder af, er det for at skabe glæde. Så hvorfor ikke vælge bæredygtigt legetøj, som ikke kun glæder børnene, men som også skaber glæde og muligheder hos dem, der fremstiller det? Ved tænke bæredygtigt og socialt, når du vælger en gave, kan du være med til at gøre en forskel for mennesker i den tredje verden. Hvis du køber varer, som er fremstillet efter fairtrade principper, er du sikker på at arbejderne tjener en fair løn og arbejder under ordentlige vilkår. Og ofte kan du få et unika-produkt med charme og sjæl. Så giver din gave pludselig meget mere mening end en masseproduceret bamse fra en stor fabrik i Kina.

Seks af Himmellegs medarbejdere sidder og strikker og hækler bæredygtigt legetøj i deres kørestole Sød pige i kørestol med tre himmelleg bamser

Himmelleg fremstiller socialt bæredygtigt legetøj efter fairtrade-principper, og jeg går meget op i, at det skal være godt at arbejde for Himmelleg. Det skal være både hyggeligt og rart, der skal være mulighed for at lære noget og blive dygtigere og det skal være muligt for arbejderne at møde andre i samme situation som dem selv. Derfor arbejder Himmelleg sammen med genoptræningscenteret SIRC (Spinal Injury Rehabilitation Centre) i Bhaktapur i Nepal, og sammen med dem skaber Himmelleg muligheder for mennesker som har mistet førligheden. På centeret får de både fysisk behandling og social rehabilitering, og ud over den fair timeløn som går til arbejderne, støtter Himmelleg og centerets efteruddannelsesindsats økonomisk.

Når du køber en gave hos Himmelleg kan du være sikker på at legetøjet er socialt bæredygtigt. Her kan du vælge den unikke, bæredygtige barselsgave, en alternativ dåbsgave eller gaven til ethvert barn som har brug for en blød og sød ven. Vælg en helt unik gave her i butikken og gør samtidigt noget godt for udsatte mennesker i et udviklingsland.