MØD NOGLE AF STRIKKERNE

Lali

Lali brækkede ryggen i en trafikulykke i 2006, men har siden genopbygget sit liv og arbejder nu på SIRC som lærer og vejleder og på den måde forsørger hun sig selv og sin datter. Hun er meget dygtig til at hækle, filte og sy.

Hun er også en passioneret idrætsudøver og dyrker både svømning og basketball. Hun har faktisk vundet tre nepalesiske mesterskaber i handikapbasketball.

Nu underviser hun nye patienter i at hækle og strikke og hjælper på den måde andre mennesker i en svær situation til at indstille sig på et helt anderledes, men stadig godt liv.

Sanu

Sanu havde kun været på genoptræningscenteret i få uger, da vi mødte hende i efteråret 2017. Hun var faldet ned fra en høj klippe da hun var ude at arbejde i marken og havde brækket ryggen. Nu prøver hun at indstille sig på et forandret liv.

Hendes mand var med hende på centeret, og han veg stort set ikke fra hendes side. Han lavede masser af sjov for at holde Sanus humør oppe.

Parrets to piger venter hjemme i deres landsby langt fra Kathmandu. Når Sanu er klar, tager de hjem til dem igen. Sanu kan så tage sit strikkearbejde med sig og arbejde hjemm

Ram

Ram mistede førligheden og synet på sit ene øje i en forfærdelig busulykke, men han har kæmpet sig tilbage til glæde og værdighed, og han forsørger nu hele sin familie.

Ram arbejder nu på genoptrningscenteret som vejleder og lærer. Han lærer nye patienter op i at strikke Himmellegs produkter og ved siden af strikker han også selv himmeldyr.

Desuden arbejder han utrættelig på at skabe mere opmærksomhed omkring handikappedes forhold og rettigheder i Nepal, senest ved at køre over 550 km i sin førestol fra Bhaktapur til Bodhgaya i Indien.