Ofte stillede spørgsmål til Himmelleg:

Hvad betyder fair trade principper?

Fair trade principper betyder helt enkelt at man som virksomheder tilbyder de mennesker der arbejder for én ordentligt vilkår, både hvad angår løn og andre forhold. For Himmellegs vedkommende betyder at vi betaler en løn der svarer til næsten det dobbelte af hvad en ufaglært arbejder ellers normalt vil få i Nepal. Desuden arbejder vi sammen med SIRC som er en NGO og som tilbyder medarbejdere og patienter et godt sted af være, hjælp, vejledning, uddannelse og støtte. Udover de penge som går direkte til de mennesker som laver legetøjet, går 25 % oveni indkøbsprisen også til den del af SIRC som varetager social rehabilitering i form af kurser og anden uddannelse.

Hvorfor er Himmelleg ikke certificeret fairtrade

En lille bitte virksomhed som Himmelleg kan desværreumuligt have råd til at få de store fairtrade-certificeringer, som koster mange tusind kroner og skal fornyes løbende.

Er Himmellegs legetøj CE-mærket?

Ja, alt legetøj har den lovpligtige CE-mærkning.

Hvorfor er alt legetøjet ikke økologisk?

I Danmark opfatter vi efterhånden økologi som en noget helt almindeligt, og vi er mange som vælger økologi, når vi kan, og især når det gælder børneudstyr. I Nepal er økologi ekstremt svært at opdrive og efter lang tids søgen besluttede vi at det var bedre at bruge almindeligt bomuldsgarn fra regionen end at flyve økologisk garn helt til Nepal fra Europa eller Sydamerika. Når alt kommer til alt er det det mest bæredygtige valg. Legetøjet er testet i Danmark og lever op til dansk lovgivning, så de små kan trygt lege videre.

Hvorfor er der ikke flere forskellige varer at vælge imellem?

Himmelleg er stadig i sin opstartsfase og al begyndelse tager tid. Stille og roligt udvider vi sortimentet og introducerer nye varer. Har du en god ide, så send den endelig i vores retning!

Kan man købe Himmellegs produkter i en fysisk butik?

Det eneste sted hvor man kan købe nogle af produkterne fra Himmelleg (udover her på webshoppen) er i butikken Lille Nor på Frederiks Allé i Århus. Her kan du finde himmeldyr og smukke scrunchies. Jeg kan virkelig anbefale et besøg hos Lille Nor, hvor man kan finde masser af fine designsager og skønne genbrugsfund til børn.

Har du andre spørgsmål til Himmelleg? Skriv endelig!